Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Νεκρός ένας από τους μεγαλύτερους τρομοκράτες της Ινδονησίας


Ένας από τους μεγαλύτερους καταζητούμενους της Νοτιανατολικής Ασίας και υπεύθυνος για πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις, είναι νεκρός σύμφωνα με ανακοίνωση της ινδονησιακής αστυνομίας.

Επίσημος αξιωματούχος της Τζακάρτας δήλωσε ότι το τρομοκράτης Noordin Mohamed Top σκοτώθηκε στο κρησφύγετο του στην Ιάβα μετά από 17ωρη αστυνομική επιχείρηση.

Ο Τοp θεωρείται ο «εγκέφαλος» των δύο βομβιστικών επιθέσεων των ξενοδοχείων στη Τζακάρτα το περασμένο μήνα, όπου σκοτώθηκαν 9 άνθρωποι και τραυματίστηκαν πάρα πολλοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε η Αστυνομία, ο Top μαζί με άλλους καταζητούμενους κρυβόταν σε περιοχές της Ιάβας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρισης βρέθηκαν σε μια κατοικία κοντά στο κρησφύγετο του Noordin 500kg εκρηκτικών υλών, 2 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 5 συνελήφθησαν.

Οι Αρχές είχαν πληροφορίες ότι ετοιμάζονταν νέες επιθέσεις αυτοκτονίας σε δύο βδομάδες περίπου.

O Noordin Mohamed Top ήταν υπεύθυνος για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μπαλί το 2002 και το 2005 καθώς και για άλλες ινδονησιακές επιθέσεις.

Είχε γεννηθεί στη Μαλαισία και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ένας από τους κύριους οργανωτές αιματηρών επιθέσεων της οργάνωσης Jemaah Islamiah.

Επίσης φέρεται να ήταν βασικός χρηματοδότης στην οργάνωση Jemaah Islamiah, η οποία συνδέεται με την Al-Qaeda, αλλά αργότερα έγινε αρχηγός σε παρακλάδι της εν λόγω οργάνωσης, που έχει μεγάλο παρελθόν σε βομβιστικές επιθέσεις, όπως εκείνης στο Μπαλί το 2002 που σκότωσε 200 ανθρώπους.

RSS Digg Twitter StumbleUpon Delicious Technorati