Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

ΧΥΤΑ Γραμματικού: παρέμβαση από την ΕΕ


Ευρωπαϊκή παρέμβαση για το ζήτημα της κατασκευής ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής) στο Γραμματικό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Με έγγραφό προς τους αρμόδιους φορείς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβάλει πλήρη αναπροσαρμογή του σχεδιασμού της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Η Κομισιόν χαρακτηρίζει, παρωχημένη την υγειονομική ταφή απορριμμάτων, ειδικότερα στην Αττική.

Την ίδια στιγμή επισπεύδεται η προσφυγή ιδιώτη κατά της κατασκευής του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.

Ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 13 Αυγούστου, ενώ αρχικά είχε οριστεί τον Οκτώβριο.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Γραμματικού Νίκος Κούκης δήλωσε ότι η μέθοδος των ΧΥΤΑ είναι θνησιγενής και γίνεται μόνο για να εισπράξουν οι κατασκευαστικές εταιρείες τα μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο κοινοτάρχης Γραμματικού πρόσθεσε ότι σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν δημιουργείται πλέον ΧΥΤΑ. Άλλωστε έως το 2010 όπου κι αν υπάρχουν πρέπει να κλείσουν σύμφωνα με κοινοτική οδηγία, υποστήριξε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ και δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος δήλωσε από τη πλευρά του ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι σύμφωνη για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων για να μη χαθούν τα κοινοτικά κονδύλια.

Η Πυροσβεστική ενημέρωσε εγγράφως την ΤΕΔΚΝΑ ότι οι παράνομες χωματερές ελλοχεύουν μεγάλο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών, πρόσθεσε ο ίδιος.

RSS Digg Twitter StumbleUpon Delicious Technorati